sobota 27. října 2007

14 dní v kostce

Dlouho jsme nepřispívali a tak se to teď pokusíme dohnat jedním článkem. Co se za těch 14 dní událo?! Předně jsme oba dva plně zapadli do pracovního procesu. Báša úspěšně složil (na potřetí :-( ) zkoušky ze zásad bezpečnosti práce na pracovištia a získal tak vytouženou CSCS card, která mu umožní bez "bázně a hany" pracovat :-) po celé Británii. Možná vám přijde, jako úplná brnkačka napsat takový test, ale chyba lávky. Vedle funny otázek typu:

To help keep rats away, everyone on site should:

A)-buy rat traps and put them around the site

B)-ask the local authority to put down rat poison

c)-bring a large cat to site

D)-not leave scraps of food lying about

nebo

Look at these statements about wearing a safety helmet in hot weather. Wich one is true?:

A)-You can drill holes in it to keep your head cool

B)-You can wear it back-to-front if it is more comfortable that way

C)-You must take it off during the hottest part of the day

D)-You must wear it at all times and in the right way


byly i otázky na které nebylo tak jednoduché odpovědět a hlavně se v otázkách vyskytovaly termíny, které jsme nenašli ani ve slovníku (near miss accident).
Po prvním neúspěšném pokusu se Báša odhodlal k nákupu brožury, kdy byly všechny otázky i odpovědi. Do dalšího testu zbývalo necelých 14 dní. Pohoda, říkal si: "Pošta bývá v Británii rychlá"! Chyba lávky, jedna menší poštovní stávka a kniha se někde zasekla a tak i druhý pokus byl z jedné vody na čisto a opět neúspěšný. Naštěstí kniha dorazila a tak třetí pokus už byl s "prstem v nose".

Podobný osud jako kniha potkal i Bášovi nové orientky. To si 10dní před závodem, řeknete je dost času objednáte po internetu nové a staré vyhodíte. S blížícím závodem jste nervóznější a nervóznější a nakonec běžíte v maratónkách, protože popelnici ve čtvrtek vyvezli. No nic Anglie má i své odvrácené stránky!


A teď k tomu závodu. Compass Sport Cup Final race, pořádal letos náš "domovský oddíl" NOC a podle ohlasů před závodem, to měl být strašně velký a důležitý závod. A taky byl! Byli jsme poctěni hned několika poctami. Tou první, že nás veřejně nazvali posilami oddílu, tou druhou, že nás oba dva nalosovali do červené skupiny a tou třetí, že jsme před závodem dělali parkovcí marshals. Dá se říct, že toho třetího úkolu jsme se asi zhostili nejlépe a byl pro nás nejtěžší. Ono, co se dá zkazit na parkování aut, že?! Jenže tady je Anglie! Louka jak pr..., to se sem musí vejít, říkáte si. Jenže angličani jezděj na závody v autě po jednom max. po dvouch a ještě k tomu všemu 25% aut, co přijelo, byli blbečci, co si mysleli, že tady je "car boots" (trh s auty) a když zjistili, že ne, tak se snažili odjed. No prostě žádná pr... . Samotný závod bych charakterizoval jedním jediným slovem! HUMUS!!!. Kapitán NOC teamu nám říkal. Je to rovina, ale radši všecho obíhejte! Nedbali jsme jeho slova draze jsme za to zaplatili. V lese byl totální napalm! Jakékoliv vystoupení z cesty se rovnalo bitvě "o holý život" v lepším případě s kapradinami, v horším případě s ostružinami a v tom nejhorším s obojím dohromady! Ještě k tomu všemu jsme oba dva udělali poměrně velké chyby. No prostě a jednoduše, posily nedorazily :-). Po závodě jsme byli oba dva tak odrovnaní, že jsme se nezmohli na nic jiné než zbytek dne prospat.

Týden na to jsme se nevěnovali žádnému závodění, ale na programu byla další velmi náročná disciplína. Shopping! Myslím si, že jestli je něco Anglický národní sport, tak je to sobotní nakupování. Obchody jsou doslova a do písmene narvané lidmi, všichni se v tom přehrabují všude fronty, no prostě katastrofa! Teda aspoň pro Bášu :-). Přesto jsme byli úspěšní a náš šatník zdobí několik nových bund, mikin a triček.

Aby to nebylo jen o Bášových aktivitách a práci, tak Silva začala opět operovat a myšky zase zlobit, ale už to vypadá, že všechny problémy jsou odstraněny a mezi oběma druhy vznikne pěkný pracovní vztah, stejně jako mezi tím zrzavím kuchařem a jeho little chief potkánkem ve filmu Ratatouile, který jsme viděli včera, který se nám moc líbil a doporučili bychom ho všem, co si chtějí pořádně odpočinout.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jak je to s těma krysama?:)
Jo a šup sem s mapou, jsem na ten humus zvědavej.

Lukin řekl(a)...

Já bych koupil pastičky...:)