úterý 7. srpna 2007

Kinder Scout

Víkendová předpověď měla být celkem příznivá a tak jsme vyrazili se stanem na dvoudenní výlet do nejzápadnější části Peak District a to na Kinder Scout. Kinder Scout je náhorní plošina ve výšce kolem 600 m.n.m., protkaná neuvěřitelnou změtí potůčků, bahenních jezírek a různých kamenů. Vlastě je to jedno takové obrovské rašeliniště, kde nejsou vůbec žádné cesty a člověk se může pohybovat úplně volně, co mu jeho orientační smysl a všudy přítomné bahno dovolí.
V sobotu mělo být hezky a v něděli pršet. Situace byla přesně opačná. V sobotu jsme vyráželi a bylo sakra zataženo. Jednu chvíli i začalo krápat. Výstup nahoru bylo docela záživnej, holt člověk už trochu odvykl:-(. Nahoře se do nás opřel sakra silnej vichr. Nás to neodradilo a vyrazili jsme pěšinkou přímo do středu vřesoviště. Po chvíli se cestička ztatila v bahně a my se motali mezi rýhami a údolíčky až jsme dorazili k takové malé vyvýšenině s kamenou pyramidkou, kde jsme radši vytáhli mapu a Silva zjistila od procházející skupinky, kde je sever. Pak už to šlo úplně bez problémů a po zbytek dne jsme objevovali krásy tohohle místa. Pěkně ušlapaní jsme dorazili do "kampu", uvařili večeři a při víně jsme si vychutnali večerní všeobklopující ovčí koncert v bééé mol! Ještě nás, ale chytla slina a tak jsme se v 10 p.m. vypravili do okolí hledat hospodu. Málem to skončilo tragédií, ale naštěstí věta:"Tak ještě dojdeme k támhletěm světlům a pak se vrátíme!" se ukázala jako nejdůležitější rozhodnutí dne a pod těmi světly na nás čekala hospůdka jak z pohádky s vynikajícím točeným Carlingem za velmi lidovou cenu. No a pak už do hajan (bééé) a dobrou (bééé) noc (bééé)! Druhý den byl hned od rána něčím speciální! Za prvé bylo úplně nádherně! Ale hlavně Silva měla narozeniny! Na oslavu jsme hned po ránu vyběhli do kopců abychom objevili další zajímavá místa téhle krajiny. Prošli jsme další část Kinder, která byla plná různě vytvarovaných balvanů a díky tomu, že bylo krásně, tak jsme potkali miliony lidí a strašně se spálili! Záverečný kolmý seběh téměř 300m převýšení řádně prověřil naše kotníky i kolena, ale vše bylo OK a tak jsme sbalili stan a vyjeli zpátky do Nottáče. Pokud někdo budete mít cestu a čas, tak určitě Kinder navštivte. Stojí za to!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Yeah! Some article again. I have been almost afraid that you had some job finally, when you haven't written for such a time. The photos are really wonderful. And Happy Birthday, Silva, though it was already on Sunday!