neděle 28. června 2009

Skotske putovani

Pravidlo c. jedna - jestlize je ve Skotsku jeden rok v kvetnu krasne, druhy rok v priblizne podobnou dobu tam padaji trakare.
Pravidlo c. dve - jestlize si myslite, ze uz nemuze byt horsi pocasi, jste na velkem omylu.

Rozloucili jsme se v praci, nase osobni veci jsme prestehovali k Basovymu kolegovi, odevzdali klice od bytu a vyrazili smer Skotsko. Tesili jsme se na mix uzasne prirody, nejake to lezeni po horach, trochu te historie, destilerky a spoustu dalsich. Pocasi nam pralo a tak jsme hned z prvni vyrazili na Farne Islands pozorovat Papuchalky.
Jsou to prima ptaci, kteri cely rok ziji na mori nekde u Gronska a na jeden mesic prileti zahnizdit na par ostrovu kolem Velke Britanie. V ten samej cas velka spousta nadsencu nalesti fotaky a dalekohledy a vyrazi na ty same ostrovy Papuchalky fotit. Takze je tam celkem slusne narvano :-). Ostatne se muzete podivat na nase fotky Papuchalku. Je jich trochu vic, a tak ptakofilove si prijdou na sve! Po Farne Island, stale za pekneho pocasi, jsme se presunuli do Melrose, kde krome krasne, rozpadle katedraly nemaji v campu radi mlade lidi ve stanu. Diky tomu jsme poznali jine mesto s mozna jeste krasnejsim zamkem a prima campem v Laundry. Tehdy poprve zaprselo! A neprestalo dalsich pet dni. PrvnÌ dva dny jsme s pocasim jeste bojovali a snazili se tvarit, ze neprsi a nefouka. Pak jsme se z campu presunuli do hostelu a z hor do mest. Seslo z vyletu sea kayakem a jinych planu. Ale i tak to bylo fajn. V Glen Coe jsme vylezli na Buchaile Etive Mor vychodni stenou, zabehli si fantasticky orientak u Achnacloich, navstivili bezva destilerky v Obanu a v Glengoyne a byli na Kilchurn castle uplne sami! Aspon neco bylo na tom spatnem pocasi prima. Podivejte se na fotecky. Pak jsme se presunuli zpatky do East Middlands, nalozili nase Polo az po strechu, zamavali Robinu Hoodovi a vzhuru domu. Po 4 hodinach jsme se nalodili na trajekt a dali sbohem Velke Britanii. Dva roky za Doverskymi stenami utekly jak voda a co bude dal? :-).

Žádné komentáře: